Na kurz do Cambridge jsem se opravdu těšila

Díky soutěži, kterou organizovala Cambridge Study, jsem dostala možnost jít na týdenní intenzivní jazykový kurz do Cambridge, s přípravou na certifikát IELTS. Jaké to celé bylo?

Cesta proběhla bez problémů, let i vlak. Hned jak jsem přišla do rodiny, věděla jsem, že to jsou milí lidé, a nemýlila jsem se. Měla jsem svůj vlastní pokoj a s rodinou se vždy dalo dohodnout bez problémů, pokud jsem něco potřebovala.

No a co se týče školy? Po tom, co jsem našla školu, s mapou v ruce jako pravý turista, jsem byla přivítaná velmi rodinnou atmosférou. Určitě to bylo něco, na co nejsem zvyklá ze školy doma. Ten přístup učitelů se nedá ani porovnávat, jednoduše něco úžasného. Když ve třídě může být maximálně cca 13 žáků, můžete si být jistí, že učitel vám svou pozornost bude věnovat. Tam jsem se do té školy opravdu těšila, protože jsem věděla, že se naučím něco, co v životě budu potřebovat. Tamní studenti se učí věci, které jsou fakt potřebné. Všechno, co jsem se tam naučila, jsem už minimálně jednou použila, buď v reálné komunikaci, nebo někde jinde. No závěrečným bodem je ta rodinná atmosféra, která sálá z každé třídy. Studenti, spolu s učiteli, jsou jako jedna velká rodina, kterou jsem měla tu čest poznat. Jazyková škola Stafford House je úžasným příkladem kvalitní školy, kde jsem potkala nespočetně velké množství super komunikativních lidí z různých koutů světa.

Ani nevím, jak rychle ten týden uběhl. Můžu říct, že jsem se nezastavila ani na chvíli a snažila jsem se využít všechno, co mi Cambridge a taktéž Stafford House dokázal nabídnout. Za ten týden intenzivního jazykového kurzu se toho na mně mnoho nalepilo, protože systém vyučování je úplně rozdílný. Každé odpoledne jsme měli jiné aktivity, od prohlídky města, přes bowling, až po divadlo v Londýně, stále jsem měla nabitý program. Dokonce jsem zažila i něco z nočního života (každý student v Cambridge ví, co je to Ballare 🙂 už to vím i já). A ten nejdůležitější rozdíl je to, že se učíte jazyk v zemi, kde se tímto jazykem i komunikuje. To znamená, že angličtinu používáte 24 hodin denně, nejen na hodině.

Doporučuji podobný pobyt všem! Sice jsem tam byla jen jeden týden, ale můžu říct, že už teď přemýšlím nad způsoby, jak se vrátit zpět. Potkala jsem různé lidi z každého koutu světa. Někteří z nich se přišli naučit jazyk úplně od základů, některé si ho zase přišli jen zdokonalit. Takže určitě bych si nedělala obavy z toho, když někdo uvažuje nad takovým pobytem a bojí se, že to nezvládne. Profesionální přístup personálu školy se ne nadarmo nazývá profesionální. Jeden týden pro mě stačil, abych už za tak krátké období zpozorovala první zlepšení. Tak si jen představte, co takový pobyt opravdu dokáže. 🙂

Jsem opravdu vděčná Cambridge Study, že mi byla nabídnuta tato možnost. Děkuji! 🙂

Laura

Zaměřujeme se na poradenství a výběr středoškolského a univerzitního studia v zahraničí, jazykové kurzy angličtiny a to pro studenty, mladé lidi a dospělé z celého světa ve Velké Británii a USA. Vše, co tě při studiu v zahraničí čeká, sami známe z vlastní zkušenosti.

Více o mě >