Kurz angličtiny v Brightonu, nejlepší začátek letních prázdnin

Uprostřed školního roku jsem se rozhodla, že bych chtěla absolvovat jazykový pobyt v Anglii. Mám mnoho kamarádů, kteří mají zkušenosti s těmito pobyty a velmi si je vychvalovali. Taky jsem se chtěla zdokonalit v jazyce a naučit se trochu samostatnosti. S pomocí agentury Cambridge Study jsem si mohla vybrat z několika měst v Anglii. Já jsem se rozhodla pro kurz angličtiny v Brightonu a nově otevřenou školu Kings Education. Můj pobyt trval dva týdny, čehož jsem poté litovala, protože to uběhlo strašně rychle.

Cesta proběhla bez problémů a za chvíli jsem se ocitla v úplně nové škole. Moje první dojmy byly plné úžasu a překvapení. Když jsem přišla do školy, tak už na mě čekala učitelka, která mi ukázala můj pokoj, dala mi pokyny na druhý den a se vším mě obeznámila. Ještě v ten den jsem se stihla seznámit s dvěma Italkami, s nimiž jsem v kontaktu dodnes. Na druhý den jsme dělali vstupní testy, podle kterých nás rozdělili do tříd dle úrovně angličtiny. Seznámili jsme se s ostatními žáky a poté jsme šli na tour po Brightonu, kde nám ukázali největší památky jako Royal PavilionNorth LaineThe LanesBrighton Palace Pier a pláž.

Brighton jako město jsem si hned oblíbila. Byly tam krásně pomalované budovy, vintage obchody, kavárny, různé restaurace, od mexických až po italské, a mnoho dalších. Nejraději jsem měla pláž, kde jsme často všichni spolu chodili po škole. Město bylo velké, ale přišlo mi přátelské a otevřené. Žijí tam velmi milí lidé, a to je na tom to nejlepší.

Když jsem měla intenzivní kurz, tak vyučování probíhalo asi takto: 1. vyučovací hodina začínala od 9:00 do 10:30 a byla zaměřená na gramatiku. Po ní následovala půlhodinová přestávka. Druhá vyučovací hodina od 11:00 do 12:30 byla zaměřená na čtení z textu a porozumění. Potom následovala obědová přestávka, která trvala hodinu. Po ní jsem měla 3. vyučovací hodinu od 13:30 do 15:00, která byla zaměřená na mluvení a diskuzi.

Po vyučování jsme měli buď nějaký program, který organizovala naše škola, nebo jsme si mohli dělat, co jsme chtěli. Hodiny jsem měla každý den kromě víkendu, ale v pátky jsme odpolední hodiny neměli, takže jsme měli více volna.

Přes víkend jsme byli na výletě v Oxfordu a v Londýně, což jsme si užili.

Se stravou ve škole jsem byla nesmírně spokojená. Vařili nám různá jídla a nejlepší na tom bylo, že byla i zdravá. Taktéž se i dokázali přizpůsobit studentům, například, když jsem je poprosila, zda by mi nemohli udělat ovesnou kaši na snídani, tak mi ji s radostí vařili každé ráno. Jsem velmi šťastná, že jsem se mohla ocitnout na takovém pobytu, jelikož jsem se zdokonalila v angličtině, našla jsem si strašně moc kamarádů z různých koutů světa a taktéž jsem získala více zodpovědnosti a zkušeností. Nejlepší na tom bylo, že jsem byla jediná ze Slovenska na celé škole, takže jsem byla donucena mluvit jen a jen anglicky. Dokonce jsme měli v naší skupině i chlapce z Mexika, který se narodil ve stejný den, měsíc a rok jako já, takže jsme spolu oslavili i narozeniny na konci pobytu.

Děkuji Cambridge Study, bez vás by toto nikdy nebylo možné!

Alexandra

Zaměřujeme se na poradenství a výběr středoškolského a univerzitního studia v zahraničí, jazykové kurzy angličtiny a to pro studenty, mladé lidi a dospělé z celého světa ve Velké Británii a USA. Vše, co tě při studiu v zahraničí čeká, sami známe z vlastní zkušenosti.

Více o mě >