Bringing British Culture to Life – kurz pro učitele v Cambridge

V termínu od 16. do 29. 8. 2017 jsme se zúčastnily vzdělávacího kurzu v rámci projektu Erasmus+. Absolvovaly jsme pobyt v Bell Teacher Campus na Homerton College v Cambridge. Vybraly jsme si kurz s názvem „Bringing British Culture to Life“. Po úvodním ceremoniálu se všichni účastníci dohromady z 23 zemí rozdělili do příslušných kurzů. Naší lektorkou byla pí. Lis Harrison. Během lekcí s ní jsme se věnovali různým tématům:

Královská rodina, politický systém UK, jazykové odlišnosti některých skupin obyvatelstva, britské vzdělávání, média, specifika britského humoru, rodinný život, kultura mládeže a multikulturní Británie, umění, včetně návštěvy některých muzeí v Cambridge. Lekce s paní Lis byly velmi podnětné, nápadité a zajímavé. Nabídla nám množství pracovního materiálu a informací během prohlídek města. Přes víkend byly zájemcům nabídnuty fakultativní výlety do Londýna a Ely se starobylou katedrálou – čehož jsme samozřejmě využily. Nenechaly jsme si ujít ani tradiční plavbu na pramici po řece Cam s výkladem o historických objektech – „PUNTING“. Po absolvování hlavního kurzu v dopoledních hodinách jsme odpoledne měli možnost výběru z různých workshopů, např. Kreativita a motivace s charismatickým Chazem Pugliesem, který nám poskytl množství skvělých tipů, jak udržet pozornost a rozvíjet tvořivost žáků.

Velkou výhodou bylo, že každý student měl možnost ubytování v jednolůžkovém pokoji s Wi-Fi. Strava byla velmi pestrá s množností výběru ze širokého a chutného menu. Personál byl velmi milý a vstřícný.

Díky tomuto pobytu jsme poznaly množství zajímavých lidí, zlepšily si jazykové dovednosti, navázaly přátelské kontakty, získaly jsme množství informací z historie, kultury a života v Británii a různé tipy, které jsou významným přínosem pro naši práci.

I večerní program byl velmi pestrý a zajímavý – účastníci kurzů si mohli vybrat ze široké nabídky tematicky zaměřených posezení s živou hudbou, sledování filmů nebo divadelního představení, vědomostní kvízy v Buttery Bare aj.

V neposlední řadě vyjadřujeme díky p. Jurajovi Smolkovi, který nám byl velmi nápomocný při celé realizaci a zabezpečení našeho pobytu a projektu.

Mgr. Soňa Forgáčová a Mgr. Elvíra Žilková

Zaměřujeme se na poradenství a výběr středoškolského a univerzitního studia v zahraničí, jazykové kurzy angličtiny a to pro studenty, mladé lidi a dospělé z celého světa ve Velké Británii a USA. Vše, co tě při studiu v zahraničí čeká, sami známe z vlastní zkušenosti.

Více o mě >